Депутатите продължиха и днес със състава на комисиите. Комисията по правни

...
Депутатите продължиха и днес със състава на комисиите. Комисията по правни
Коментари Харесай

Втори ден депутатите редят, но не могат да разделят комисиите

Депутатите продължиха и през днешния ден със състава на комисиите.

Комисията по правни въпроси оглави Радомир Чолаков от ГЕРБ. Комисията по конституционни въпроси пое Атанас Славов от Демократична България.

Комисията по младежта и спорта, която вчера се оказа много противоречива, и през днешния ден остана без ръководител. Халил Летифов бе номинацията на Движение за права и свободи. Политическа партия държаха на Радостин Василев. И двамата не бяха утвърдени.

Комисията по вероизповеданията също остана без управление, защото нямаше номинации.

Комисията по земеделие също остана без ръководител. Иван Христанов бе номинацията на Политическа партия. Други оферти нямаше. Никола Минчев напомни по какъв начин Христанов е посмял да се бори с корупционния модел в бранша. Самият Христанов изясни, че комисията по земеделие е значим политически орган. Има рецесия и в земеделието, акцентира той. Колебанието кой да оглави комисията, добавяло още една рецесия, а точно рецесия на доверието. Пари, които е щяло да потънат в един джоб, са върнати в хазната, по думите на депутата от Политическа партия. Христанов регистрира постигнатото в бранша, до момента в който беше заместник-министър на земеделието.

За пръв път от влизането си в Европейски Съюз България влага повече в земеделието, в сравнение с Европейски Съюз, акцентира той и се разгласи за нападателна политика за вложения в земеделието. Ресорната комисия би трябвало да работи за ползите на земеделците, по думите му. Всеки член на тази комисия би трябвало да се раздаде до дъно, акцентира Христанов. Целта била земеделие, което буди горделивост.

Бившият аграрни министър Иван Иванов посочи, че Българска социалистическа партия е оглавявала ведомството и тя е носила отговорност за водените политики. Индивидуалните осъществявания не ги насърчавам, показа той. Кирил Петков удостовери думите на Иванов. Той призова отборът от предходната власт да работи по този начин добре и в комисията по земеделие. Хората нямат дърва, обезпокоен е водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР